Ideeën voor vloerdecoratie – Bamboe voor vloeren

  • Post author:
  • Post category:Business

Toen ik opgroeide was de keuze voor vloerdecoratie tafelzeil [een dunne soort linoleum], of linoleum [linoleum] in de slaapkamers en, in de woonkamers beneden, linoleum decorvloer goedkoop laminaat bedekt met een groot vloerkleed of, als je een beter budget had , visgraat hardhouten vloer met een groot vloerkleed in het midden. Een traploper omzoomde het midden van de trap die op zijn plaats werd gehouden met een koperen trapstang. Deze ideeën gingen door tot in de jaren 70 met tapijten met grote wervelende patronen: je was echt iemand als je tapijten kon betalen! Vaste tapijten kwamen en bleven, de enige echte veranderingen waren de texturen en stoffen, de kleuren en of de tapijten effen of met een patroon waren. Deze veranderden allemaal volgens de mode. Kurktegels maakten een korte indruk als de onmisbare vloeropties in de badkamer en keuken. Ze zijn nooit echt uit de mode geraakt, omdat ze praktisch en warm onder de voeten zijn.

Aan het eind van de jaren negentig maakte laminaatvloer zijn opwachting en hardhouten vloeren kwamen terug met wraak. Vloeren om naar te streven zijn nu hardhouten vloeren, waarbij de hele woonkamer dezelfde soort vloer heeft. Voorbij zijn de dagen van de onhygiënische vloerbedekking in de keuken: deze is vervangen door een veelvoud aan vloeropties, van gerecycled rubber tot leisteen, steen, hardhout, laminaat en tegels. Veel slaapkamers zijn ook afgewerkt met laminaat of hardhouten vloeren, opgefleurd met verspreide vloerkleden. In mijn eigen huis heb ik echter hoogpolige tapijten in de slaapkamers behouden en in alle kamers beneden heb ik hardhouten vloeren geïnstalleerd die zijn gebeitst en gelakt om het een diep timbre te geven om de schoonheid van het hout naar voren te brengen. Het is zoveel gemakkelijker schoon te houden en ik geloof dat dit veel hygiënischer is dan overal vast tapijt dat ziektekiemen diep in de vezels kan bevatten.

Het aantal doe-het-zelfzaken dat zowel hardhouten als laminaatvloeren verkoopt, is verbazingwekkend wanneer, als je er goed over nadenkt, het goed leggen van een vloer, zodat deze er goed uitziet en goed ligt, een vakwerk is. Het is zeker niet iets wat ik zou overwegen om te doen. Immers, als je het verknoeit, is hardhout geen goedkope optie – als je dat soort geld uitbetaalt, is het wat mij betreft beter om wat meer te betalen en een expert in dienst te nemen om het goed te passen. In dit geval heiligt het eindresultaat de middelen! Dus als u kiest voor laminaat of hardhout, waar zoekt u dan naar? Een goede hardhouten vloer voegt waarde toe aan uw woning en gaat een leven lang mee. Als het er een beetje moe uitziet, moet het gewoon worden geschuurd, opnieuw gekleurd en van een nieuwe laklaag worden voorzien. Massief hardhouten vloerplanken zijn verkrijgbaar in kersen, walnoot, esdoorn en eiken. Ook beschikbaar zijn andere houtsoorten zoals teak en bamboe die, hoewel geen hout maar een gras, erg populair is in deze economisch duurzame tijden.